PREZENČNÍ scenáristický workshop s Mathejem Thomkou

24.8.2021 | Petra Součková | Aktuality

Když chcete letět, musíte skočit. Když milujete film, tak začněte točit. Když chcete vědět, jak začít, přijďte na náš seminář se scenáristou a pedagogem Mathejem Thomkou. Kladete si otázky a nemáte odpovědi? Tak tady je možná dostanete… Kde hledat námět, jak rozpoznat, jestli svůj film točit spíš dokumentárně, animovaně nebo jako hraný film, jak si udělat předfilmovou přípravu a co všechno musím vědět a znát, než vůbec začnu natáčet, jak se takový scénář správně píše, aby se dal film skutečně natočit?

Kde: PREZENČNĚ v kulturním centru VZLET ve Vršovicích https://vzlet.cz/

Datum konání: 11.-12. 9. 2021 (sobota 10:00–17:00, neděle 10:00–14:00)

Cena: 1000 Kč (po přihlášení Vám zašleme platební údaje)

Přihlášky: https://forms.gle/kR1RTikAYtewyiCV9

S sebou: Ať přijdete s nápadem, nebo hlavou prázdnou, v neděli odejdete motivovaní a možná i s připraveným scénářem pro svůj budoucí krátký film. Zabalte si jen vůli, odhodlání, trpělivost a otevřené srdce. A možná taky pití a svačinu, pokud nechcete utrácet v místní skvělé kavárně.

Lektor: Mgr. Matej Thomka je autor, pedagog a neobyčejně aktivní organizátor literárního života na Slovensku. Působí od roku 2004 jako prezident martinského literárního klubu s tajemným názvem Mädokýš. Ten se zaměřuje na pořádání literárních dílen a soutěží pro děti i dospělé (Poézia na klátikoch, Poetická recitačná Kvôlňa, Prehryznime si medzičasom, Poézia pod jabloňou…), setkání mladých spisovatelů s renomovanými autory, prezentuje díla svých členů, vydává literární revui Mädokýš a různé básnické sbírky, spoluorganizuje kulturní akce… https://sk.wikipedia.org/wiki/Mädokýš

Kontaktujte nás


Dům dětí a mládeže Praha 6
U Boroviček 650/5, 163 00 Praha 6
E: martin.bartak@prazskyfilmovykufr.cz
T: +420 235 323 333

© 2019 - 2022 Dům dětí a mládeže Praha 6, Pražský Filmový Kufr
Web by SenseMedia