Karel Smyczek o "Kufru"

20.11.2017 | Martin Vejvoda | Aktuality

Senzační! Skvělá práce, slyším nadšení za všech stran. Tento den byl projevem "občanské společnosti", ačkoli tento pojem dnes mnoho lidí vnímá jako nadávku. Cítil jsem tam velké souručenství rodičů a pochopitelně hlavně dětí. A velmi chytrých dětí! To bylo zřejmé při těch besedách, ale musím říct, že i rozhovory, které se mnou „malí redaktoři“ vedli v rámci jejich natáčení, rozhlasového vysílání nebo  časopisů! To byla další "dílna" Kufru. A bez jakékoli korekce, či pomoci dospělých. Naprosto samostatně. Ostatně všechny dílny skvěle fungovaly. (Jenom paní maskérka by se musela několikrát namnožit, aby stihla uspokojit touhu tolika děvčátek po zkrášlení).                              

Kufr ukázal, kolik dětí něco tvůrčího baví! Že to jejich snažení má smysl. Možná i jejich rodiče si najednou uvědomili, že ty jejich děti si jen tak neblbnou.
Některým účastníkům, vše co včera proběhlo, možná přijde jako samozřejmost. Já za tím vidím měsíce intenzivní práce a neskutečné pinožení se po shánění peněz.
Odměnou je fajn pocit všech lidí, kteří tam byli. Byla to nádherná společnost. Pro mne naděje: stran rodičů a hlavně dětí!

Nikoli pouze za sebe, ale za smysl věci samé – díky.

Karel Smyczek

Kontaktujte nás


Dům dětí a mládeže Praha 6
U Boroviček 650/5, 163 00 Praha 6
E: martin.bartak@prazskyfilmovykufr.cz
T: +420 235 323 333

© 2019 - 2022 Dům dětí a mládeže Praha 6, Pražský Filmový Kufr
Web by SenseMedia