Dílny na FestDnu

2.11.2021 | Petra Součková | Aktuality

V letošních tvůrčích dílnách během FestDne si to své najde každý.

 

10:00-12:30 Možnosti natáčení na mobilní telefon - průběžná dílna

Zajímá vás, jak si vytvořit hraný nebo animovaný film doma za použitím mobilního telefonu? V dílně Studia Scala odhalíme základní principy tvorby filmu a ukážeme si různé postupy, aplikace a další vhodné nástroje, které je možné použít pro filmařskou i animátorskou práci. Jediné, co stačí mít s sebou, je mobilní telefon, kabel na stahování a chuť filmovat! Hotové filmy si pak budete odnášet na vlastních mobilech a můžete si je zkusit i ozvučit na odpolední zvukové dílně.

 

10:00-14:00 Plošková animace – průběžná dílna

Rádi kreslíte a vymýšlíte příběhy, ale tlačí vás čas a trpělivost není vaše silná stránka? Zkuste si ploškovou animaci. Dobře vám poslouží nejen vaše kresbičky, ale třeba i obrázky z novin či fotografie. Základem jsou vystříhané části, které umožňují postavičku, rekvizity i pozadí v dílčích fázích proměňovat. Ruce, nohy, tělo, hlava, trocha spojovacího materiálu a velkolepá cesta vašeho hrdiny přes moře, pouště i hory začíná.

 

12:00-13:30 Filmové herectví s Viktorií a a Ranjanem Rampalovými – průběžná dílna

Otevřený workshop filmového herectví je pro všechny zvědavé děti a náctileté, kteří si mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jak zajímavé je stát se na chvíli filmovou postavou před objektivem kamery. Pro děti máme připravené filmové kostýmy, masky a make up. Každý účastník se na místě může proměnit v libovolnou postavu – obleče si kostým, nalíčí se a pod vedením zkušených lektorů před kamerou zahraje krátkou scénku. Výsledkem a odměnou pro vás bude krátká filmová etuda (natočená na naši profesionální kameru Black Magic 6K), kterou vám nakonec pošleme elektronickou poštou. viktori.cz

 

14:00-14:45, 16:00-16:45 Pixilace – dílna s rezervacemi na místě

Kdo sní o tom, že bude moci létat, že jeho oblíbené hračky ožijí a šaty ho samy oblknou, může si splnit své sny právě touto animační technikou. Každý pohyb vyfotíme, a když se film rozběhne, věci i lidi ožijí úplně jinak než ve skutečnosti. Pixilace je přitom velice rychlá a jednoduchá animační technika. Pokud se nechcete pouštět do kreslení a ani v malování si nejste jistí, je pixilace právě pro vás. Stačí jen dobré nápady.

 

14.30-17:00 Zvukařská – průběžná dílna

Chcete se zkusit ozvučit vlastní krátký film nebo námi připravenou filmovou etudu, a proniknout tak do tajů zvukařského řemesla? Během zvukové dílny Studia Scala si budeme moci vyzkoušet zvučení za pomocí tradičních, ale i méně tradičních elektronických zvukových nástrojů. Můžete pracovat samostatně nebo vytvořit s kamarádem či s rodičem v jednom tvůrčím týmu. Výsledkem dílny budou krátké zvukové etudy, které vám poté zašleme elektronickou poštou

 

Všechny podrobnosti najdete na prazskyfilmovykufr.cz/festden

Kontaktujte nás


Dům dětí a mládeže Praha 6
U Boroviček 650/5, 163 00 Praha 6
E: martin.bartak@prazskyfilmovykufr.cz
T: +420 235 323 333

© 2019 - 2022 Dům dětí a mládeže Praha 6, Pražský Filmový Kufr
Web by SenseMedia